Om oss

Vår filosofi

På Karma Hundcenter jobbar vi med positiv förstärkning, belöningsbaserade metoder och REKO hundträning. Fokus ligger på relation, ömsesidig respekt och glädje i träningen. Med hjälp av det kommer vi kunna bygga upp ett bra samarbete, få önskad resultat och en mer harmonisk vardag tillsammans.

För oss är kvalitet, kunskap och bra service viktigt. Därför vidareutvecklar vi oss kontinuerligt för att kunna erbjuda evidensbaserade metoderna som ger bra långsiktiga resultat samt främjar hundens och hundägaren relation.

Hos oss hittar du kurser, beteendeutredning, privatträning, temakurser samt onlinekurser. Vi är flexibla i våra lösningar och anpassar oss efter hunden och hundägarens behov och förutsättningar. Kontakta oss för att få hjälp med att hitta det som är rätt för just er.

Anahita Kolahdozan – Grundare

Redan som barn hade jag en dröm om att jobba med djur när jag blir stor. Dock gick jag i helt andra riktningar och studerade istället Utredningssociologi på Stockholms universitet. När jag var klar med min utbildning flyttade jag till Kenya där jag bodde i tre år och jobbade på olika lokala organisationer.

Jag kom tillbaka till Sverige 2014 och började jobba som boendechef på HVB och stödboende för ensamkommande flyktingbarn på ett kommunalägt bolag. När det sedan avvecklades i mitten av 2019 stod jag i valet och kvalet, att fortsätta i samma spår eller att ta upp den gamla drömmen och förverkliga den. Valet var inte svårt och där började min resa in i hundvärlden på en ny nivå. En underbar resa som jag är tacksam över att jag startade.

Jag är av naturen en person som gillar att nörda in mig i det jag är passionerad för. Därför har det varit naturligt för mig att konstant fortbilda mig för att kunna bli bättre på det jag gör. När jag inte jobbar med hundar, tränar jag med mina egna eller läser på mer om hundar, allt från vad senaste forskningen säger till vad olika experter runt om i världen gör. 

Vid min sida har jag min bästa vän och största lärare; den envise chowchown Elli. Hon har gett mig utmaningar som har fått mig att utveckla min tålamod, finslipa på min tydlighet, vara konsekvent och göra träningen roligare.

Vi har även Teddy som är en vit herdehund. Teddys har inte haft den enklaste resan hittills då han har haft en tillväxtrubbning, panosteit, som är vanligt hos stora hundar. Han har pga sin smärta även blivit reaktiv. Vi jobbar just nu på att göra han så trygg som möjligt i sig själv att han inte ska behöva göra utfall trots sin smärta.

Utbildningar

  • Beteendeutredare, Attityd hundkunskap 2022-2023
  • Frivillig hantering, workshop och helg utbildning med Eva Bertilsson 2022
  • ClickerExpo Live 2021 +2022
  • Hund Fysioterapeut 2020
  • När träning inte räcker, Masterclass – Milene Wallin
  • Personspårsinstruktör 2020
  • Certifierad Hundpsykolog, Hundens Hus, 2020
  • Hunddagisutbildning- Hundens Hus, 2019
  • Certifierad Hundinstruktör – Hundens Hus, 2019

Anahita Kolahdozan

Grundare till Karma hundcenter

Team Karma

Livsnjutaren Elli

Chowchown Elli som idag är 4 år har kommit en långt väg i sin utveckling. Hon har burit på rädslor, ljudrädslor och stress som vi har jobbat bort. Idag är hon en livsnjutare trots att vi ibland kan få återfall. Dock är det lätt att återhämta sig eftersom vi har lagt en bra grund. 

Unghunden Teddy

Teddy är en vit herdehund på 2år som inte har haft ett lätt start på livet. Han blev påhoppad av en lös hund när han var 9v vilket ledde att han blev rädd för hundar. När han var 4 månader blev han diagnostiserad med tillväxtrubbningen  panosteit som vi fortfarande kämpar med. Han är pga sin dåliga erfarenhet och smärta reaktiv mot både hundar och människor. Vi jobbar på det och han har gjort en hel del framsteg. Trots det har vi en bra bit kvar. 

Varukorg