Unghundskurs

För den trotsiga unghunden med egen vilja

Har din söta valp förvandlats till en trotsig unghund med en egen vilja som oftast går emot din?! Här kan ni få hjälp att hitta tillbaka och förstå varandra. 

Unghundskurs

Unghundar hamnar ofta i en period av envishet och egen vilja där allt dem kunde som valpar helt plötsligt blir bortglömd. Det är inte heller ovanligt att dem börjar trotsa och deras växande egen vilja går isär från vad vi vill. Under denna unghundskurs kommer vi jobba mycket med att stärka samarbetet, stärker hundens intresse för ägaren och viktigast av allt jobba på hundens impulskontroll.

På Karma hundcenter vill vi ge det lilla extra så vi har skapat utrymme för personlig feedback, tips och råd samt hur man kan förebygga dem vanligaste problemen hundägare kan stöta på längre fram. Kursens upplägg är utformat av en certifierad hundpsykolog speciellt anpassad efter unghundars behov. Vi blandar både teori och praktik för att ni ska få en en djupare förståelse kring hundens inlärning, stress, träning, berikning, lek och mycket mera.

Under unghundskursen går vi bland annat igenom:

  • Fokusövningar – där vi får hunden att fokusera på oss och vår samarbetet
  • Följsamhet och koppelträning – där vi övar på att hur man går fint i koppel och tipsar om vad man ska göra om hunden drar.
  • Inkallning – vi förstärker vår inkallning och börjar jobba på en nödinkallning.
  • Störningsträning – hunden får öva på att ha andra hundar och människor i närheten samtidigt som den får hålla fokus på ägaren
  • Stadga och impulskontroll – att klara av att behärska sig, sina känslor och impulser för att få en stabilare vardag
  • och mycket mycket mer

Under fyra veckor följer jag er och unghundarnas utveckling och finns som stöd om ni stöter på svårigheter.

Privatträning

I vissa fall är kursmiljö en för svår nivå för hunden att börja på. För dessa hundar erbjuder vi samma koncept i form av privatträning. Där går vi igenom grunderna och jobbar på att skapa ett bra utgångspunkt för hund och hundägare för att dem ska få dem verktyg dem behöver.

Vi har gått både valpkursen och unghundskursen. Så nöjda med vilken bra start vi har fått tillsammans. Anahita har ett pedagogiskt och positivt sätt att förklara övningar på och peppa både matte och hunden så att träningen blir rolig. Som ny hundägare uppskattades även bra tips på mat, leksaker och andra bra och ha saker. Tack Anahita, du är bäst!

-- Kursdeltager
Varukorg