Kurspremiär för Teddy med Eva Bertilsson

Clinic i Frivillig hantering

Vilken magiskt helg. Vi har haft två fullspäckade dagar med Eva och Kul med hantering hos mig. Under dessa dagar har vi haft sex olika demohundar som Eva har tränat med. Det har varit så inspirerande och lärorikt. Och för mig var det lite extra speciellt då Teddy har för första gången fått vara med på kurs…

Demohundarna var helt otrolig duktiga och vi har gått igenom allt från:

 • hur man hjälper en unghund att landa och varva ner till att smidig få den att landa och vara mottaglig för hantering 
 • munkorgsträning
 • hantering av valp
 • hur man får en hund med stor kroppszoon att smidigt kunna komma närmre 
 • detaljträning med en hund som älskar att träna 
 • lek som belöning vid vaccination 
 • och mycket mer…

Teddys kurspremiär

Jag var så nervös inför att Teddy skulle vara med. Han har aldrig tränat med publik och kan vara reaktiv när mot människor när han har skov med smärta. Nu var det ett bra tag sen han hade den typen av smärta och reaktion mot människor och vi har tränat och kommit riktigt långt i hans reaktivitet så jag kände att han är redo för sammanhanget. Men jag kunde inte låta bli att vara nervös eftersom det är hans första gång. Det som fick mig att känna mig lugn och trygg var just det att det är Eva han ska träna med och att det är i min lokal där han är känner sig hemma, är trygg och älskar att träna. Sen att det sitter ca 12 personer och tittar på honom, ja det är klart det gjorde mig nervös. 

Men det gick över förväntan. Han fixade det galant. Han var en stjärna.

Plan för att hjälpa Teddy att lyckas

Jag hade en tydlig plan för att hjälpa han att få en bra start. Husse lämnar av vid lokalen, vi går in som vanligt medan alla andra sitter i stora rummet och pratar, så han ska höra att det finns människor där inne. Han fick ta sin tid vid ingången och nosa av alla skor och jackor i sin takt och sen när jag kände att han är redo gick vi in. Där inne fanns det redan en del saker att nosa på och undersöka vilket gjorde ingång till rummet fullt med människor så mycket enklare. Han valde direkt att nosa och strosa runt där och jag droppade massa gott godis för att förstärka det. Där i mellan tog han även en paus och kikade på alla människor och tog in att dem sitter där och spanar. 

Och så började vi träna…

Ganska snabbt kom han in i träningsmood och började bjuda på olika saker som vi tränar på, tass upp på platå, backa upp på den mm. Och vips så började passet. Eva började guida mig och vi gled lite smidigt in i hanteringen.

Mål med hantering

Målet med hanteringen för Teddy är just nu att jag ska kunna ge honom injektioner själv hemma då han inom ett par veckor ska påbörja immunterapi. Med Evas hjälp fick jag massa tips, förstag och nya idéer på hur vi ska utveckla vår träning och jobba vidare. Självklart ska jag filma och dela med mig av det också.

Teddytok

Självklart hade jag förvarnat och förberett alla i publiken att det är Teddys premiär och att han kan bli både osäker och skälla då. Men han var verken osäker eller skällig. Han kom in och briljerade. Jag kände mig som världens stoltaste matte och är otroligt imponerad av honom och hur han hanterade den nya situationen som uppstod. Han fick också en hel del komplimanger. Bästa som gjorde mig gladast var: ”Han beter sig precis som en tokig vit herdehund!” Åh vad det gjorde mig lycklig att höra. Han har blivit så pass välmående att han är precis som alla andra nu…

Varukorg
0
  0
  Din varukorg
  Din varukorg är tomFortsätt handla